Home / Service Laptop / Reparatii laptop-uri Acer

Reparatii laptop-uri Acer

Laptop-urile produse de firma ACER sunt printre cele mai numeroase care ajung la mine in service si trebuiesc reparate asta si datorita numarului mare de laptopuri produse si vadute de brandul Acer avand un pret acceptabil si configuratii bune.

Majoritate defectelor aparute la laptop-urile Acer sunt cauzate de supraincalzire ceea ce face ca placa video (chipset-ul integrat sau dedicat) sa piarda contactul cu placa de baza astfel ne mai putand comunica cu procesorul sau display-ul.

Defectul se maifesta sub diverse forme:

– lipsa totala semnal video pe display si iesirile de semnal video (VGA, DVI, HDMI, S-Video…)

– lipsa semnal sau diverse artefacte pe una sau mai multe iesiri

– artefacte pe display

Reparatia (service-ul), in acest caz, la laptop-urile Acer consta in operatia de rework. Rework-ul se realizeaza astfel; se dezlipeste chipset-ul de pe placa de baza, se curata pad-urile (contactele chipset-ului) de oxid, i se face reball (se lipesc noile bile care asigura contactul cu placa de baza),  se verifica chipset-ul si placa se relipeste chipset-ul. Desi simpla la prima vedere aceasta operatie este foarte complicata in ansamblu,  implicand lucrul la temperatura ridicata, dar controlata in acelasi timp, dexteritate si o foarte mare sincronizare, expunerea placii de baza sau video si a chipset-ului un timp mai mare sau la o temperatura mai mare decat cea recomandata de producator ducand la distrugerea iremediabila a lor. Daca chipset se gaseste de cumparat la un pret rezonabil, placa de baza sau video in majoritatea cazurilor este intre 50 – 80% din valoarea laptop-ului.

RECOMANDARE privind repararea laptop-urilor Acer:

Daca tineti la laptop-ul dvs. nu lasati pe oricine sa il repare (fie persoana fizica, fie firma), studiati ofertele inainte de a alege la ce service sa va lasati laptopul ptr. reparat, deorece inca multi folosesc metoda reflow, aceasta metoda presupune incalzirea directa chipset-ului cu flux de aer cald(de obicei la temperatura necontrolata). Aceasta este o metoda de scurta durata si fara garantie reala (poate functioneze de la cateva ore la maxim 4 luni de ajuns cat sa va ia banii),  daca reuseste, daca nu reuseste inseamna ca s-a distrus chipset-ul sau placa de baza.

Check Also

Service laptop-uri Sony Vaio

Reparatii Laptop-uri HP

Laptop-urile produse sub brandul HP sunt printre cele mai numeroase care ajung la mine in ...