Home / Service Laptop / Service laptop-uri Sony Vaio

Service laptop-uri Sony Vaio

Laptop-urile produse sub brandul Sony Vaio prezinta aceleasi defecte ca si alte branduri fiind echipate cu aceleasi chipset-uri de la Nvidia sau ATI.

Majoritate defectelor aparute la laptop-urile Sony Vaio sunt cauzate de supraincalzire (desi multe au carcasa metalica permitand o racire mult mai buna) ceea ce face ca placa video (chipset-ul integrat sau dedicat) sa piarda contactul cu placa de baza astfel ne mai putand comunica cu procesorul sau display-ul.

Defectul se maifesta sub diverse forme:

– lipsa totala semnal video pe display si iesirile de semnal video (VGA, DVI, HDMI, S-Video…)

– lipsa semnal sau diverse artefacte pe una sau mai multe iesiri

– artefacte pe display

Reparatia (service-ul), in acest caz, la laptop-urile Sony Vaio consta in operatia de rework. Rework-ul se realizeaza astfel; se dezlipeste chipset-ul de pe placa de baza, se curata pad-urile (contactele chipset-ului) de oxid, i se face reball (se lipesc noile bile care asigura contactul cu placa de baza),  se verifica chipset-ul si placa se relipeste chipset-ul. Desi simpla la prima vedere aceasta oparatie este foarte complicata in ansamblu,  implicand lucrul la temperatura ridicata, dar controlata in acelasi timp, dexteritate si o foarte mare sincronizare, expunerea placii de baza sau video si a chipset-ului un timp mai mare sau la o temperatura mai mare decat cea recomandata de producator ducand la distrugerea iremediabila a lor. Daca chipset se gaseste de cumparat la un pret rezonabil, placa de baza sau video in majoritatea cazurilor este intre 60 – 80% din valoarea laptop-ului.

RECOMANDARE privind repararea laptop-urilor Sony Vaio:

Daca tineti la laptop-ul dvs. nu lasati pe oricine sa il repare (fie persoana fizica, fie firma), studiati ofertele inainte de a alege la ce service sa va lasati laptopul ptr. reparat, deorece inca multi folosesc metoda reflow, aceasta metoda presupune incalzirea directa chipset-ului cu flux de aer fierbinte(de obicei la temperatura necontrolata). Aceasta este o metoda de scurta durata si fara garantie reala (poate functioneze de la cateva ore la maxim 4 luni de ajuns cat sa va ia banii),  daca reuseste, daca nu reuseste inseamna ca s-a distrus chipset-ul sau placa de baza.

Check Also

Reparatii Laptop-uri HP

Laptop-urile produse sub brandul HP sunt printre cele mai numeroase care ajung la mine in ...

Reparatii laptop-uri Acer

Laptop-urile produse de firma ACER sunt printre cele mai numeroase care ajung la mine in ...